PROFESIONALNE OBUKE U OBLASTI BEZBJEDNOSTI INFORMACIJA

27/12/2021

MOBES MONTE d.o.o. organizuje obuke u oblasti bezbjednosti informacija, kako bi unaprijedili Vaše znanje i sveopšte podigli svijest o značaju sigurnosti informacija u poslovanju.

Obuke će biti usresređene na obradu sljedećih tema:

  • Sistemi menadžementa bezbjednosti informacija – ISO/IEC 27001:2013
  • GDPR – Opšta regulativa za zaštitu ličnih podataka (EU)

Sistemi menadžmenta bezbjednosti informacija (ISO/IEC 27001:2013) – postavljaju poseban fokus na bezbjednost informacija u poslovom svijetu sa povećanjim brojem hakerskih napada i on line krađi. Većina organizacija ima brojne kontrole za bezbjednost informacija, ali implementirane kontrole imaju tendenciju da budu neorganizovane i puke konvencije koje ne pružaju kvalitetnu zaštitu i podršku. Sistem menadžmenta bezbjednosti informacija prema zahtjevima standarda ISO/IEc 27001:2013 daje smjernice za efikasnu i efektivnu primjenu kontrola za oboljšanje sveopšte bezbjednosti infromacionog sistema i podataka.

Opšta regulativa za zaštitu ličnih podataka ( EU) GDPR – se bavi pitanjima zaštite privatnih informacija i predviđa niz mjera zaštite koje organizacija ili poslovni sistem mora da usvoji kako bi ispunila minimalne regulativom propisane norme za koje se vjeruje da će u značajnoj mjeri obezbijediti i očuvati privatnost nad privatnim podacima i informacijama, kako zaposlenih, tako i korisnika usluga ili kupaca kompanije, odnosno korisnika usluga javnih servisa i državnih servisa. Regulativa Evropske Unije ima za cilj da akcentuje Pravo na privatnost kao osnov ljudskih prava. 

Profesionalne obuke organizovane su uz korišćenje RTP modula koji omogućava kontinuirani razvoj znanja i informisanosti o ISO Standardima. U odnosu na Exemplar Global sertifikaciju dobijate:

  • Jednogodišnju Ekemplar Global sertifikaciju, koja dokazuje vašu stručnost i povećava vaš potencijal za zapošljavanje
  • Samoučenje putem Exemplar Global portala za razvoj karijere.
  • Procjenu stila rada
  • Ekskluzivne prednosti Ekemplar Global sertifikacije, koje uključuju pristup mrežnim događajima, onlajn časopisima, biltenima.

Sertifikovanje i akreditacija od strane Exeplar Globala omogućava da naše profesionalne obuke ispunjavaju internacionalne standarde kroz sve pripremljene materijale za svaki poseban kurs. Na ovaj način Mobes Monte d.o.o.  dokazuje kvalitet i profesionalnost organizovanih obuka te pruženog i stečenog znanja.

Kroz ovu saradnju i sertifikaciju naša kompanija je posvetila pažnju pružanju znanja koje se verifikuje kroz dobijanje međunarodno priznatog sertifikata.

Obuke će obuhvatati nekoliko nivoa za sticanje znanja u zavisnoti od Vašeg interesovanja možete odabrati za koji nivo obuka želite da se prijavite:

OSNOVNI ZAHTJEVI – Kurs obuhvata predstavljanje obaveznih zahtjeva stadnarda, osnovnih pojmova neophodnih za razumijevanje primjene sistema menadžmenta.

  • REZULTAT: Potvrda o kompetentnosti/poznavanju osnovnih pojmova sistema menadžmenta

INTERNI AUDITOR – Nivo obuhvata predstavljanje i upoznavanje sa osnovim zahtjevima standarda i osnovnih pojmova za razumijevanje primjene sistema menadžmenta. Predtsvaljanje najboljih metoda za preispitivanje sistema i sprovođenje internog audita u okviru organizacije u skladu sa smjernicama ISO 19011:2018.

  • REZULTAT: Akreditovani sertifikat za Internog auditora + registracija na online platfrmi i konstantan razvoj znanja kroz Exemplar Global platformu.

EKSTERNI AUDITOR – Nivo obuhvata predstavljanje i upoznavanje sa osnovim zahtjevima standarda i osnovnih pojmova za razumijevanje primjene sistema menadžmenta. Priprema i detaljna edukacija za preispitivanje sistema, kompletna kometentnost za ivođenje eksternog audita.

  • REZULTAT: Akreditovani sertifikat za Internog auditora, registracija na online platfrmi i konstantan razvoj znanja kroz Exemplar Global platformu.

IMPLEMENTATOR – Nivo obuhvata prenešeno znanje za primejnu ISO standarda kroz razne djelatnosti u vidu implementaicje ISO Standarda. Praktično znanje u oblasti ISO standarda.

REZULTAT: Akreditovani Sertifikat Eksternog Auditora + 12 mjeseci registracije na platformi Exemplar Globla, mogućnost praćenja svih trendova i konstantnog razvoja o ISO Standardima.

Prilikom prijave svaki učenik će dobiti jasnu Agendu kompletnog programa sa svim mterijalima i literaturom za jednostavnije praćenje programa.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja budite slobodni da nas kontaktirate putem e-maila: office@mobes.me ili putem kontakt telefona: +382 20 640 069 ili se rpijavite klikom na: