5. JUBILARNA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA “SAMIT ZDRAVSTVENOG TURIZMA”, SPLENDID CONFERENCE & SPA RESORT, BEČIĆI

16/01/2017

Na dvodnevnoj, 5. Jubilarnoj međunarodnoj konferenciji pod nazivom: “SAMIT ZDRAVSTVENOG TURIZMA”, održanoj 13. i 14. oktobra u hotelu Splendid Conference & Spa Resort u Bečićima, Vladimir Boričić, direktor konsultantske kuće za implementaciju ISO standarda Mobes Monte d.o.o. govorio je na temu Sertifikovanje i akreditacija i značaju međunarodnih standarda za razvoj i pospješivanje zdravstvenog turizma.

Konferencija je održana u organizaciji klastera zdravstvenog turizma Crne Gore i Medical SPA Asocijacije CG, uz podršku Ministarstva održivog razvoja i turizma i Privredne komore Crne Gore.

Na konferenciji je bilo prilika za razmjenu informacija, iskustava i znanja o održivom razvoju zdravstvenog i wellness turizma u jugoistočnoj i centralnoj Evropi, a i predstavljeni su i aktuelni trendovi i najbolje prakse lidera u spa & wellness industriji kroz predavanja, diskusije i B2B susrete.

Ovogodišnji učesnici na konferenciji bili su profesionalci i predstavnici vladinog sektora u oblasti zdravstvenog i wellness turizma iz Crne Gore, Srbije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Rumunije itd, kao i investitori zainteresovani za ulaganje u zdravstveni turizam. Konferenciji je prisustvovao i g. Cristian Hristea, predsjednik udruženja turističkih novinara iz Rumunije i glavni urednik turističkog časopisa ”Holidays and Travel Magazine”, kao i g. Aurel Borsan, predsjednik klastera zdravstvenog turizma Rumunije.

Zdravstveni turizam postaje ključni segment nacionalnih strategija razvoja turizma sve većeg broja zemalja regiona s ciljem rasta udjela na evropskom tržištu, pa su ovakvi skupovi veoma bitni za razmjenu iskustava ali i kreiranje buduće saradnje u ovom sektoru.