KONFERENCIJA: ZDRAVSTVENI TURIZAM – PUT U PODIZANJE KONKURENTNOSTI TURISTIČKOG PROIZVODA

17/11/2018

Medical SPA Asocijacija Crne Gore u saradnji sa Klasterom zdravstvenog turizma Crne Gore i Ministarstvom održivog razvoja i turizma Crne Gore, organizovali su, 7. Međunarodnu konferenciju pod nazivom: ZDRAVSTVENI TURIZAM – Put u podizanje konkurentnosti turističkog proizvoda 22. i 23.oktobra 2018. godine, u Hotelu Splendid Conference & Spa Resort, Budva.

Cilj konferencije i ove godine je bio okupiti ugledne domaće i inostrane stručnjake, operativce i konsultante iz područja medicine i turizma, predstavnike hotelijerske i wellness industrije, koji će zajednički pokušati odgovoriti na ključna pitanja o fazama razvoja zdravstvenog turizma u Crnoj Gori i regionu.

Značajan odziv vrhunskih evropskih i svjetskih institucija, kompanija i predavača na konferenciji proteklih potvrdio je značaj i pozicioniranje na mapi evropskih skupova zdravstvenog turizma. Zdravstveni turizam postaje ključni segment nacionalnih strategija razvoja turizma sve većeg broja zemalja regiona s ciljem rasta udjela na Evropskom tržištu.

Konferenciji je prisustvovao i direktor kompanije Mobes Monte d.o.o. Vladimir Boričić, koji je govorio o značaju implementacije međunarodnih standarda i boljem pozicioniranju medicinskih ustanova na međunarodnom tržištu.

 

Leave a Reply